آخرین اخبار
کد مطلب: 79238
رقابت حاميان هاشمي با ياران خاتمي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 973

 طه اسد‌زاده – معترض سخنان علي يونسي دستيار ويژه روحاني در امور اقوام و اقليت‌ها تنها اصولگرايان منتقد سياست‌هاي دولت يازدهم نبودند، در اين ميان برخي از هواداران دو آتشه روحاني نيز به يونسي تاختند و به سخنراني‌اش در شيراز خرده گرفتند.

به گزارش سلام لردگان به نقل از  افکارنيوز؛ يکي از سايتهاي اصلاح طلب که از پايگاه‌هاي خبري هوادار حسن روحاني و نزديک به هاشمي رفسنجاني است در يادداشتي با عنوان «آقاي يونسي! بيش از اين، براي «دولت اعتدال» بحران زايي نفرماييد!» نوشته است:

«اين روز‌ها، سخنان بي‌سابقه? حجت الاسلام والمسلمين يونسي که قطعاً مورد تاييد رييس جمهور محترم نخواهد بود - نقل محافل سياسي و فرهنگي کشور است و حتي به بحث‌هاي جدي شبکه‌هاي اجتماعي نيز تبدبل شده است. اين سخنان، گو آنکه بي‌اندازه عجيب و نامفهوم جلوه مي‌کند، بهانه‌اي استثنايي به دست جريان‌هايي مي‌سپارد که از هر بهانه‌اي براي سنگ پراني به دولت استفاده مي‌کنند.»

درابتداي امر  به نظر از سر دلسوزي و در ادامه حمايت‌هاي بي‌دريغ اين سايت از دولت يازدهم به نظر مي‌رسد، نويسنده در قسمت‌هايي از اين ياداشت علي يونسي را متهم مي‌کند که همين سخنان و اعمال تندروانه وي و اصلاح طلبان تندرو بوده است که باعث شده پس از دوران اصلاحات فردي مانند احمدي نژاد به رياست جمهوري برسد.

نويسنده در اين باره نوشته است: «در آن ايام، برخي عناصر تندرو و فرصت طلب جريان اصلاحات، با طرح مباحث و مسائل غيرضرور و‌گاه کيلومتر‌ها خارج از خطوط قرمز، زمينه را براي ايجاد بحران مهيا ساخته و خود - عامدانه يا از سر جهل - سوژه به دست ستاد جنگ رواني جريان مقابل مي‌دادند. »

فارغ از اظهارنظر عجيب علي يونسي درباره پرچم شيرو خورشيد و قوم بني اسرائيل به نظر مي‌رسد دلواپسي اين سايت نزديک به هاشمي رفسنجاني نه تنها از سخنان يونسي نيست بلکه اگر عين همين جملات از دهان اکبر ترکان و يا محمد باقر نوبخت بيرون مي‌آمد ، همين سايت  در حمايت از آن افاضات سنگ تمام هم مي‌گذاشت.

اصل موضوع انتقاد سوال برانگيز  از يونسي به دليل اختلافات موجود در ميان ياران روحاني است و مي‌توان گفت نويسنده مصداق کسي است که نه از حب علي که از بغض معاويه منتقد سخنان دستيار ارشد رئيس جمهور محبوبشان شده است.

اختلاف ميان تيم روحاني از کجا شروع شد


براي بررسي اين ادعا بد نيست مروري به ماجراهاي انتخابات سال ?? و رويدادهاي پشت پرده پس از آن داشته باشيم:
هنگامي که حسن روحاني در ميان ناباوري حتي هوادارانش توانست اکثريت آراء را از آن خود کند موضوعي که باعث ايجاد اختلاف نظر درميان تيم تبليغاتي روحاني شد انتخاب وزراي کابينه بود. در آن زمان دو گروه به سرپرستي علي يونسي، محمد نهاونديان و محمد شريعتمداري از يک سو و اکبر ترکان، ياسر هاشمي و محمدباقر نوبخت از سوي ديگر از طرف روحاني ماموريت يافتند تا انتخاب و معرفي اعضاي کابينه به رئيس جمهور را بر عهده بگيرند.

از آنجا که دو پادشاه در اقليمي نگنجند اين دو تيم در‌‌ همان بدو تشکيل به اختلاف نظر جدي برخوردند. معرفي يونسي به عنوان وزير اطلاعات به دليل برخي مخالفت‌ها کان لم يکن شد اما وي فرد نزديک به محمد خاتمي بود و روحاني نمي‌خواست او را کاملاً کنار بگذارد. نتيجه آنکه حسن روحاني دست به ايجاد سمت‌هاي جديدي در نهاد رياست جمهوري زد تا متحدان استراتژيک را از خود نرنجاند. براي نمونه سمتي که براي مرتضي بانک به عنوان معاون کل سرپرست نهاد رياست جمهوري اسلامي ايران در نظر گرفته شد آن قدر تشريفاتي بود که مدتي شايعه قهر وي نيز بر سر زبان‌ها افتاد چرا که وجود اين سمت تنها به بروز اختلاف ميان تيم نهاونديان و بانک مي‌انجاميد.

 اين سايت رسانه‌اي نزديک به اعضاي حزب اعتدال و توسعه است که اينک حلقه نخست تيم مشاوران و مديران دولت يازدهم را تشکيل مي‌دهند. افرادي همچون: محمدباقر نوبخت، محمدرضا نعمت‌زاده، اکبر ترکان، فاطمه هاشمي رفسنجاني، محمود واعظي و حسين موسويان از بنيانگذاران حزب اعتدال و توسعه هستند که پس از ناکامي حزب کارگزاران سازندگي به سرعت حلقه نخست اطرافيان هاشمي را تشکيل دادند و به علت برخي اختلاف نظر‌ها با اعضاي حزب کارگزاران و نيز محافظه کاري اعضاء توانستند پس از تندباد حوادث سياسي کشور برخلاف حزب کارگزاران بدنه خود را بدور از بحران نگه داشته و در‌‌نهايت به هنگام تشکيل دولت هاشمي در رديف دولتمردان قرار بگيرند.

سخنان علي يونسي و حمله  به وي دنباله‌‌ همان رقابت چندماهه‌اي است که اصلاح طلبان بيم دارند با نزديکي به انتخابات مجلس دهم پررنگ‌تر از پيش در افکار عمومي مطرح شود.

به همين دلايل است که نمي‌توان انتقاد از يونسي را چيزي فرا‌تر از يک رقابت درون گروهي تلقي کرد و در عين حال بايد انتظار داشت در آينده نزديک نمودهاي بيشتري از اين اختلافات که از پرده بيرون افتاده علني گردد.

هاشمي رفسنجاني و يارانش در حزب اعتدال و توسعه در رقابتي تنگاتنگ خواهند کوشيد افرادي همچون محمد شريعتمداري، علي يونسي و محمد نهاونديان را از نهاد رياست جمهوري دور کرده به سرعت نيروهاي خود را جايگزين آنان کنند. تعريض  به علي يونسي درباره تندروي‌هاي زمان اصلاحات نيز شاهد ديگري بر اين ادعا است که رقابت اصلاح طلبان دوم خردادي و هواداران هاشمي آغاز شده است، رقابتي که اطرافيان هاشمي در نظر دارند برخلاف سال ?? اينبار به سود خود به اتمام برسانند.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس